Skapa egna konstverk med papper

Papper går att använda till en lång rad olika ändamål, däribland att skapa vackra konstverk med olika metoder. Utgående från enkla material kan du själv framställa dina egna tavlor och skulpturer som du kan anpassa till din egen inredningsstil och pryda väggar och bord med. Att skapa egna konstverk är en härlig hobby samtidigt som du förbättrar din kreativa förmåga.

När du vill rama in dina målningar är Frameit.se en bra resurs att besöka. Här finns ramar i många olika standardstorlekar och med dubbla upphängningar baktill. Du kan också måttbeställa ramar så att du kan inreda ditt hem med konst i precis rätt storlek.

Från idé till bild

Marina Borgström är bildkonstnär och startar varje tavla utifrån tio olika idéer. Ödet får bestämma vilka tavlor hennes tankar resulterar i. Förut målade hon mer tydliga bilder men med tiden blev hennes konst alltmer abstrakt. Ingen av tavlorna blir som hon från början har tänkt, utan ändras hela tiden medan hon målar. Hon tror att alla människor har förmågan att måla, det enda som krävs är att våga börja. Marina vågade tidigare inte ha en utställning då hon inte trodde hon var tillräckligt bra, men förstår nu att det inte finns någon konst som är superdålig eller superbra. Konst är konst, och det är bara att börja måla.

Satsa på konsten

För Maria Krall var målandet tidigare en hobby, men nu har hon valt att satsa på måleriet. Med sitt Instagramkonto kan hon visa upp sitt arbete, samtidigt som hennes partner sprider ryktet om hennes konst till vänner och bekanta. Försäljningen har ökat under det senaste året, vilket både känns lockande och skrämmande för Maria. Det är själva skapandet som är tryggt för henne, inte att visa upp konsten eller stå i centrum.

Maxi är endast tretton år gammal och har hittills sålt konst för tusentals kronor. Hans rum är fullt av målningar, papper och skisser och han sitter i rummet i flera timmar varje dag och målar sina akvareller. Han tycker om att måla djur och fåglar men föredrar mest av allt att måla landskap. Maxi rekommenderar att inte överarbeta tavlorna, samt att måla så mycket som möjligt för att bli bättre.