Dekorera med olika typer av papper

Vill du göra ditt hem unikt och väldigt personligt? Då är ett tips att dekorera väggarna med papper. Det låter kanske både märkligt och inte så roligt, men faktum är att det är precis tvärtom. Du kan skapa så otroligt mycket med papper av olika slag, så tar du fram din kreativa sida kommer du lätt kunna göra ditt hem väldigt spännande – med hjälp av papper. Här är några tips på hur.

Pynta med posters

Ett klassiskt sätt att dekorera med papper är att använda sig av affischer. Det finns mängder med färdiga varianter av posters som lätt kan beställas från nätet. Du väljer själv om du vill blanda posters med andra pappersdekorationer på dina väggar, eller om du kanske vill viga ett helt rum åt enbart dina bästa affischer. Vill du inte använda dig av färdiga versioner kan du skapa dina egna posters. Ge dig ut med kameran och plåta det du vill ha på dina väggar; blir det snygga bilder kan du printa ut dem och rama in dem – och vips har du fått ett ännu mer unikt och personligt uttryck i ditt hem.

En ton av Japan med origami

Är du fingerfärdig och gillar att pyssla är origami ett perfekt sätt för dig att skapa en personlig touch på dina väggar. Här väljer du vad du vill vika och kreera, och vilken känsla du vill förmedla med din papperskonst. Ett tips är att köpa enklare papper att öva på för att sedan använda vackert och kanske mönstrat origamipapper när du känner dig redo att skapa dina storverk. Här kan du även bjuda in vänner och familj att vika tillsammans med dig, och för att bilda en härlig känsla av gemenskap i dina väggdekorationer kan du rama in origamiverk från er alla och hänga upp. Den här typen av konst ger såklart också en känsla av Japan, så har du ett intresse för Asien och Japan är detta en fin väg att gå.

Skapa egna konstverk

Att tillverka helt egen konst är kanske det allra mest personliga du kan göra för att ge ett unikt uttryck i ditt hem. Papper är oerhört flexibelt, variationsrikt och spännande att arbeta med, så låt din kreativitet blomstra och riv, klipp, pensla, klistra, dutta – ja gör exakt vad du vill och se hur dina skapelser växer fram. Precis som med dina posters och origamin kan du skaffa de ramar som passar bäst för din konst. Rama in konstverken och låta dem pryda dina väggar. Bara din egen kreativitet kan stoppa dig, så släpp alla hämningar, fundera på vilket sorts uttryck du vill ha på dina väggar och ge sedan allt. Du kommer ha väggar som berättar om dig, ditt liv, ditt inre och allt där emellan, vilket ingen annan någonsin kommer ha. Du är unik.