Dekorera hemmet med scrapbook-posters

Förena heminredningen med dina scrapbook-projekt genom att sätta upp dina alster på väggarna. Det här är en kul sysselsättning både för dig som lever ensam och för dig som har en stor familj och kan berika tillvaron på ett unikt sätt. Allt som krävs är lite material som bilder, pennor, sax och en massa skaparlust, sedan är det bara att sätta igång.

Innan du börjar själva “scrapbookandet” bör du ha en idé om vad du vill göra. Är det en mycket stor eller liten poster du vill göra och hur skulle du vilja rama in den? Du hittar alla möjliga modeller och format hos BGA som inte bara har ramar utan också tomma fotoalbum för kul scrapbook-projekt och utbudet är helt enormt.

Hitta rätt ram och stil

Beroende på din personliga smak och stil kan du göra din scrapbook-poster på många olika vis. Du kan designa den mycket elegant, exempelvis i gråskala med en tunn svart ram, eller mer lekfullt i regnbågens alla färger och en ram i rött, blått eller grönt. Gillar du glam och glitter är en ram i guld alldeles perfekt medan en mer naturnära skapelse passar bäst i enkelt trä. Även formen spelar roll och du kan göra din scrapbook-poster till en rund passepartout eller en kvadratisk ram.

Scrapbooking handlar inte bara om att klippa och klistra utan även om att tillämpa olika tekniker som exempelvis embossing eller kalligrafi. Du kan också tillföra många personliga föremål, till exempel en torkad blomma från den första buketten du fick eller ett visitkort från en restaurang som ger dig glada minnen. Genom att omge dig med roliga minnen och fantasifulla scrapbook-posters blir ditt hem ännu mysigare och trevligare.