Kärleken till papper och scrapbooks

Ibland kan man bli helt begeistrad i sin hobby. Efter en dag på jobbet längtar man hem till sina vackra papper, snören och bårder. Det är den där befriande känslan som man får när man sätter sig ner och inget runt omkring en stör utan man är helt inne i det man gör. Tankarna kan fladdra fritt men händerna och kreativiteten flödar fritt bland saxar, stämplar och specialpennor. Det som för andra kan se ut som en röra av olika pappersbitar och snörstumpar kan inom en halvtimme vara det vackraste gratulationskort man någonsin har skådat.

Att skapa med händerna

 

I en tid då återvinning är en bragd är pysslare som skapar med återbruksmaterial hedervärda. En superskapare kan ta tillvara gamla cd-skivor, kablar och läskburkar för att skapa till exempel vackra smycken av det. Ni har väl inte missat att Superskaparna tävlar i fantasifulla kreationer gjorda av material man inte kunde tänka sig. Tv-programmet är verkligen inspirerande och den som vill skapa men som inte kommer sig för kan få en mängd idéer genom att se på programmet. Man behöver inte vara konstnärligt lagd för att lyckas med olika DIY-projekt. Det finns så många färdiga beskrivningar man kan följa och därför kan alla klara av att tillverka olika saker själv.

Att göra två saker samtidigt

Idag kan man lätt göra två saker samtidigt. Känner du att du aldrig har tid och ro att sätta dig och läsa den där boken som hade fått så bra recensioner? Det finns massor av böcker man kan hitta som e-böcker idag. Stoppa i ett par hörlurar i öronen, lyssna på boken och tillverka de där gratulationskorten som du ville göra. Duka av bordet kan du göra senare. Gör istället det som du vill göra men känner att du inte har tid till. Var rädd om din kärlek till scrapbooking för den kan får dig att må bättre och kunna slappna av.