Scrapbooking – en lukrativ bransch

Alla som någon gång sysslat med scrapbooking vet att det inte är en billig hobby, då cardstock, band, snören, stämplar, klistermärken och allt annat man använder för att dekorera sina skapelser kostar en vacker summa. Detta har också gjort att försäljning av scrapbookingmaterial är en blomstrande verksamhet som har gjort flera människor i Sverige mer eller mindre förmögna.

En av de som har gjort karriär på scrapbooking är Helena Björk, som själv är en dedikerad scrapbookare. Hon upptäckte scrapbooking i USA, och tog med sig ett stort sortiment produkter när hon åkte tillbaka till Sverige, som hon sedan snabbt sålde via internet. Hon startade så småningom ytterligare en verksamhet i form av att bli grossist för scrapbookingprodukter, och även detta företag gick strålande bra.

Om du själv skulle vilja ge dig på att sälja material för scrapbooking, men du känner dig osäker på hur bra verksamheten kommer att gå och inte vill starta ett företag, kan ett alternativ vara att till en början ta hjälp av Frilans Finans, som gör att du kan fakturera utan företag. Då kan du prova på verksamheten och se hur stor efterfrågan det finns, innan du tar steget från att vara anställd till att vara egenföretagare.