Tjäna pengar på sin scrapbooking

Brinner du för scrapbooking och att skapa vackra minnesbilder av papper, färg, glitter och dekorationer? Då är du inte ensam, eftersom scrapbooking formligen har exploderat i Sverige sedan det importerades från USA. Det gör att det numera finns ett brett utbud av scrapbookingprodukter att välja bland i nästan alla hobbybutiker runt om i landet. Det man snabbt kommer underfund med när man börjar med scrapbooking är dock att det är lika dyrt som det är roligt. Ett bra sätt att minska kostnaderna för sin hobby kan därför vara att försöka tjäna lite pengar på den.

Ett bra sätt att tjäna pengar på sin hobby, nästan oavsett vad den är, är att starta en blogg i ämnet. Att skriva en blogg om sin hobby och passion känns ofta inte som en börda, utan snarare som något roligt, och om man lyckas få många läsare till sin blogg går det att tjäna pengar både på att samarbeta med olika företag genom sponsrade inlägg och genom annonser på ens blogg. Med lite arbete, som att ägna några extra minuter åt SEO och genom att vara noga med att publicera alla ens inlägg i sociala medier, kan man också få ihop en hyfsad mängd läsare – i alla fall till en blogg som handlar om ett så populärt ämne som scrapbooking. Även om det visar sig att man inte tjänar några pengar på sin blogg har det förhoppningsvis varit ett sätt att lära känna andra med samma intresse, och kunna utbyta erfarenheter och tips om scrapbooking.

Om det skulle gå så bra att man inte bara tjänar pengar genom sponsrade inlägg och annonsering, utan också blir något av en auktoritet inom scrapbooking i Sverige, och bjuds in att föreläsa i ämnet och hålla i workshops, kan det vara en bra idé att starta ett företag och satsa mer helhjärtat på sin hobby. Genom företag som Fakturino kan man sälja en faktura (och flera fakturor, om man vill) och på så sätt få in pengar snabbt, som kan investeras i uppstarten av företaget. Kanske blir det början till att göra ens hobby till sitt levebröd.