Verktyg för scrapbooking

Förutom de grundläggande verktygen, som saxar och pennor, finns det mängder av mer eller mindre specialiserade verktyg som verkliga scrapbooking-entusiaster kan använda sig av för att skapa unika layouter.

Ett populärt verktyg är till exempel stämplar, som finns i en uppsjö av utföranden och teman: allt från jul och andra högtider till årstider, djur, blommor och allt man kan tänka sig. Dessutom finns självklart bläck i olika färger, så att man alltid kan stämpla i en färg som matchar det tema man tänkt sig.

Ett annat populärt sätt att dekorera scrapbooking-sidor är med pappersfigurer som man har skapat med en stans. En stans ser ut ungefär som en häftapparat i miniformat, men istället för att sätta ett häftstift i pappret fungerar en stans som en hålslagare. Skillnaden är att hålet är större, och format enligt en specifik figur, som en snöstjärna, ett hjärta, ett paraply eller en våg. En stans är ett effektivt sätt att skapa många dekorativa figurer snabbt, och har användningsområden även utanför scrapbooking, till exempel om man vill göra egna inbjudningskort eller julkort.

Något som också alltid är användbart för scrapbookare är anteckningsblock, som bland annat kan användas för att testa färger på pennor och planera layouten på sin scrapbook-sida. Om man inte bara vill skapa unika och personliga albumsidor med hjälp av scrapbooking, utan också ha en personlig anteckningsbok, kan man enkelt beställa sådana, och mängder av andra profilprodukter, på Medtryck.com.