Att göra studerandet roligare

En stor del av alla barn och ungdomar i Sverige studerar. När det gäller barn behöver de i regel inte skriva så mycket på lektionerna utan det är först när man kommer upp i åren som man får börja anteckna. Men hur kan man som studerande göra sina studier lite roligare, och möjligen också lättare att förstå?

Gör studieanteckningarna roligare

Om man vill lyckas med sina studier är det klokt att anteckna en del. Men att bara skriva ner saker med blyerts kan vara tråkigt och hur motiverande är det att läsa anteckningarna sedan? Om man har svårt för att kunna komma ihåg det man läser kan det vara bättre att titta på bilder. Man kan då antingen göra sina anteckningar mer färgglada genom att använda olika pennor, eller så kan man helt enkelt rita bilder. Studerar man till exempel hjärtat kan man rita upp ett hjärta i anteckningarna och sedan skriver man helt enkelt de olika delarna bredvid.

Vad behövs för att skapa fina studieanteckningar?

Det behöver inte vara dyrt att skapa roliga och fina studieanteckningar. Man kan köpa vanliga kollegieblock i fina färger att anteckna i. Det kan också vara bra att ha smidiga bläckpennor samt blyertspennor att skriva och rita med. Ett par olika tuschpennor är också bra att ha, liksom olikfärgade överstrykningspennor. Det kan också vara roligt att klä om böcker med fina scrapbookingpapper eller omslagspapper. På så sätt skyddar man bokens pärm. Det fungerar också utmärkt på till exempel anteckningsböcker.

Nackdelar med digitala anteckningar

Vissa föredrar att göra digitala anteckningar. Då slipper de köpa in pennor, block och dessutom räcker det med att ta med en dator eller surfplatta till skolan för att göra anteckningar på den. Dessutom kan man med de digitala anteckningarna färglägga dem direkt, utan att behöva byta penna. Men det finns dock en del nackdelar med att använda digitala anteckningar. Om man ska skicka in en uppgift är det till exempel lätt hänt att man råkar skicka fel dokument och det kan sluta i katastrof. I många fall går det dock att lösa men om det handlar om att man bara får skicka in ett dokument via nätet kan det vara svårt att ångra sig.

Måste man anteckna?

På högskolor och universitet går man på föreläsningar som i de flesta fall inte är obligatoriska. De allra flesta väljer att anteckna, men inte alla. Det är dock inte fel att skriva ner det som föreläsaren tar upp. Mycket av det kan nämligen dyka upp på tentor längre fram.

Sälj studieanteckningar

Om man har riktigt fina studieanteckningar kan man faktiskt sälja dem. Det går att sälja både digitala och handskrivna anteckningar vilket kan vara en fördel för den student som har det lite knapert ekonomiskt.